7.9.08

Blog is up again

Λίγα λόγια για μια νέα αρχή

Από το συνοικιακό περίπτερο της γειτονιάς του , από το σαλόνι του σπιτιού του , από το δωμάτιο του , από όλους τους χώρους στους οποίους πατάει το πόδι του ο καταναλωτής δέχεται διαρκώς και αδιαλείπτως πληροφορίες τις οποίες επεξεργάζεται και διαμορφώνει μία γενική εικόνα για την κατάσταση γύρω του , διαμορφώνει τη δική του κοσμοθεωρία και οδηγήται σε αποφάσεις για τις ενέργειες και τις δράσεις που θα πραγματοποιήσει. Παρ' ότι λοιπόν όλοι γνωρίζουμε λίγο πολύ ότι τα ΜΜΕ βρίσκονται υπό την καθοδήγηση κρατικών φορέων και όχι μόνο (μεγαλοκαπιταλιστικών επιχειρήσεων και αφεντικών) , δεν παύουμε (αν όχι όλοι , τουλάχιστον μία σημαντική πλειοψηφία ) να τα εμπιστευόμαστε για την ενημέρωση , πληροφόρηση και γενικά στην πλειοψηφία της η καταναλωτική μάζα αφήνει την κοινωνικοποίηση της στα χέρια των καθεστωτικών ΜΜΕ.

Ο ρόλος του διαδικτύου

Το διαδίκτυο αποτελεί ένα μέσο που περιέχει και διαπραγματεύεται καθημερινά ένα τεράστιο όγκο πληροφοριών σχεδόν ανεξέλεγκτα . Πέρα από αυτό αποτελεί ένα μέσο ψυχαγωγίας και επικοινωνίας ταυτόχρονα γεγονός που το φέρνει στην κορυφή όλων των άλλων μέσων της 4ης εξουσίας. Κατά τα άλλα , το γεγονός ότι οι πληροφορίες διακινούνται (όσο γίνεται) ανεξέλεγκτα κάνει το internet το πιο άναρχο ίσως μέσο , αρκεί να γίνεται σωστή χρήση του. Συμμετέχοντας λοιπόν στην πληροφόρηση (ελάχιστου έστω) αριθμού χρηστών , αποφασίσαμε ότι θα πρέπει να γίνουμε ενεργότεροι και πιο ουσιαστικοί .

Επανήλθαμε δριμύτεροι !


Κ
αι μετατρέψαμε το μπλογκ σε ένα e-zine το οποίο θα συνδράμει στην όσο το δυνατόν αντικειμενικότερη ενημέρωση των χρηστών σε θέματα που μας αφορούν. Αναζητούμε βέβαια ακόμη αρθρογράφους και ρεπόρτερς , παρ´ όλα αυτά είμαστε σε θέση να σας παρουσιάσουμε το πρώτο τεύχος.




ΣΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΓΙΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΔΕΞΙΑ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΕΧΕΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΕΙ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΜΠΛΟΓΚ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια: